Chorus Lins blogg

Höstterminen 2016

Sju sjungningar senare

2016-12-07

Västra Husby kyrka den 1 december. Foto: Lennart Strandberg

Vilken vecka! Det kan vara så att Chorus Lin har slagit eget rekord i sjungningsfrekvens - sju framträdanden inom loppet av sju dygn. Nu pustar vi ut, trötta men glada, och tacksamma över att ha fått sprida så mycket glädje och stämning, först genom våra fem välbesökta adventskonserter i olika kyrkor i Östergötland och sedan genom två uppdragssjungningar med delar av kören.

Här kan du läsa vad Correns recensent tyckte om en av söndagens konserter i Sankt Lars kyrka.

I går klarade vi struparna i ottan, för att sjunga på Linköpings flygplats, vid en julfrukost med Aerospace Cluster Sweden.

I förmiddags sjöng vi vid invigningen av Barnafrid i Crusellhallen i Linköping. Här var repertoaren av förklarliga skäl mer barnorienterad, faktiskt inte det minsta julig.

I kväll avslutar vi terminen tillsammans med ett julbordsknytis, sedan tar vi ledigt några veckor. God jul, och på återseende!

  • Inlagt av Lina Liman

Myset är inlett

2016-12-01

Så äntligen är den här, årets allra mysigaste vecka för oss i Chorus Lin. Adventskonsertveckan.

Chorus Lin ger i år fem adventskonserter runt om i Östergötland, och
i går kväll inledde vi turnén i en välbesökt Törnevalla kyrka. Den nästan lite magiska adventsstämningen infann sig, stilla men med besked, och det känns som en ynnest att vi får göra om detta ytterligare fyra gånger.

Törnevalla kyrka, den 30 november 2016. Foto: Magnus Sethson

Redan i kväll, den 1 december, sjunger vi igen, nu i Västra Husby kyrka klockan 19. På lördag klockan 18 gästar vi Heda kyrka i Ödeshög och på söndag ger vi två konserter i sprillans nyrenoverade Sankt Lars kyrka i Linköping, klockan 15 och klockan 18. Vi tänker göra vad vi kan för att bädda in er i publiken i ljus, värme och rofylld stämning.

Varmt välkomna!

Foto: Magnus Sethson

  • Inlagt av Lina Liman

Härligt hängivet vid LiUvliga Liud

2016-10-16

Chorus Lin vill börja med att rikta ett stort tack till alla i den härliga publiken vid årets höstkonsert, LiUvliga LiUd, som ägde rum i Wallenbergsalen i går. Vi hoppas - och tror - att ni hade lika kul som vi i de tvära kasten mellan stillhet och fart, jazz och folkton, kärlek och sisu.

Med fantastiska Martin Perk vid pianot, Anna-Carin Strand som dirigent och åhörare som aktivt visade sin hängivenhet genom rop och skratt, rungande applåder och då och då njutningsfullt slutna ögon kunde det knappast bli annat än LiUvligt.

När höstkonserten nu är över står det även klart att vi har passerat halvtid. Och även om det känns som att terminen rusar fram har vi trots allt hunnit med en hel del. Vi bjuder på några bilder från höstens körhelg i Skeda församlingsgård i september. Det blev två fullspäckade dagar med repetitioner, fika, solsken, fest och gemenskap. Den Gyllene Stämgaffeln erövrades av basarna, som med sin tolkning av "Ljuva september med Chorus Lin" gjorde avgörandet relativt enkelt för juryn (Anna-Carin).


Basarna med Nils i spetsen.


Pollyfoni.

  • Inlagt av Lina Liman

Vi är i gång!

2016-09-11

Hösten är här och Chorus Lin har återuppstått efter sommarlovet. Just nu laddar vi för terminens körhelg som infaller kommande helg, samt en sjungning för en samling psykologer i Konsert & Kongress nu på torsdag.

Nästa konsert blir den 15 oktober, då vi svänger loss tillsammans med pianisten Martin Perk i Wallenbergssalen på Östergötlands museum i Linköping. Vi kallar oss ju Linköpings mest blandade studentkör, och vi vågar lova att den här konserten blir blandad så det förslår.

Det ryktas för övrigt om att vi har fått tillökning. Gårdagens provsjungningar lär ha genererat flera nya Choruslinare, som vi såklart tar emot med öppna, durstämda armar.

  • Inlagt av Lina Liman