Chorus Lins blogg

Vårterminen 2016

Den ljuva vår är inne

2016-05-01


Foto: Joni Khoshaba


Jodå, vi såg till att det blev vår även i år. På valborgsmässoafton välkomnade Chorus Lins stämmor sköna maj vid firandet i Vidingsjö kyrkby. För vad är väl valborg utan studentmössesång?

Tillsammans med en massa glada människor, en stämningshöjande musikkår, en vältalig biskop, sprakande eld och glittrande fyrverkerier lämnade vi inget utrymme för våren att tveka.


Foto: Emma Malmström

  • Inlagt av Lina Liman

Färgsprakande fruktsallad med ljuv eftersmak

2016-03-26


Annika Ananas i en ananasjazz.

Oj, oj, oj! Vi har upplevt en alldeles särskilt sorts lycka!

Förra helgens föreställningar av "Världens bästa fruktsallad" drog storpublik till Teaterns Hus i Linköping. Fullsatt till varje litet kuddhörn. Och publiken, från minsta blåbär till pensionärsrussin, visade sig vara en djupt engagerad sådan. Staden Frankfrukt med alla dess invånare fick både glada tillrop, vänlig uppmuntran och praktisk hjälp från åskådarhåll. Detta fantastiska gensvar förhöjde alla de smaker, färger och toner som vi gett oss i kast med att förmedla.

En repetitionsintensiv vecka mynnade så ut i ett saftigt lyckorus. Vi tackar vår publik och även Globengruppens skådisar Håkan, Tua och Tobias samt pianisten Martin Perk för ett synnerligen fruktsamt samarbete! Den här tutti fruttin kommer vi att leva länge på.

För, ni vet, det är tutti frutti som är livet!


Backstage-glamour.


En nöjd Herr Nilsson fick uppleva sitt livs första cykeltur på väg från Villa Villekulla till teatern.

  • Inlagt av Lina Liman

Skalövningar bär frukt

2016-03-14Jajamän, på lördag är det dags! Då bjuder vi på vår musikaliska fruktsallad - världens bästa, enligt banansäkra källor. Vi är så kiwiivriga att få dela med oss av alla smaskiga smaker, vitala vitaminer och kärnfulla budskap!

Fortfarande pågår arbetet för fullt. Toner och ord, rekvisita och kostym, logistik och publik - en riktig tutti frutti kräver förstås sina förberedelser. Skalövningarna har vi däremot klarat av vid det här laget.

Så vi ses väl på lördag? Föreställningar ges klockan 13.30 och 15.30, på Globenteatern i Linköping (Snickaregatan 2). Där väntar en rad olika frukter, spännande djur och en och annan känd sagofigur. Vi kommer dessutom att avslöja vem som är bäst i världen.

Biljetter säljs i entrén, och kan bokas på biljetter@choruslin.se. Välkomna!

Men vad är nu det här? En banangran? Ett granbär? En bärgran? En gran som bär? Den avskalade sanningen kommer att framträda. På lördag.

  • Inlagt av Lina Liman

Virus i vitaminerna

2016-02-15


I vanliga fall brukar vi mysa ihop oss på två ganska täta led. I onsdags fick vi plats på ett enda, med svängrum. Och basarna (de som var på plats, vill säga) fick äntligen uppleva hur det känns att vara i majoritet.


Med facit i hand: det kanske är läge att göra en pudel här i bloggen. Kring förra helgens påstådda "vitaminkick", eller i alla fall kring dess hälsobringande effekt, har det nämligen uppstått en del frågetecken. Visst, för själen var lägret en verklig boost, men ett par dagar efteråt bestod Chorus Lin trots allt av fler sjuka än friska medlemmar. Till vårt ordinarie onsdagsrep kom cirka 15 av körens 40 korister. Och ändå snörvlades det en del även i det så kallade friska ledet. Fördelen är - förhoppningsvis, peppar, peppar - att vi redan har passerat det stora manfallet nu, när det börjar dra ihop sig till konserter.

Som uppmuntran till alla, korister och andra, i dessa sjukdomstider bjuder vi på några extra bilder från lägret, som vi alldeles oavsett vitamininnehåll minns med ett leende.Altarnas bidrag i tävlingen om Den Gyllene Stämgaffeln byggde på Lollo Asplunds "Äppelmelodin".
"... eller tar du hela själv!?"


Den Gyllene Stämgaffeln, i ny pyjamas.


Björn, också han i pyjamas.


Tre taggade tenorer: Mattias, Cecilia och Jonas.


... och vår egen kusin vitamin, Anna-Carin.


  • Inlagt av Lina Liman

En fruktsam vitaminkick

2016-02-10


Repdag två, med ballong-tutti-frutti i bakgrunden, som en påminnelse om den trevliga lördagskvällen.

Med en härlig vitaminkick har vi nu satt igång terminen. Chorus Lins första framträdande i vår blir nämligen inget mindre än en stor fruktsallad - barnföreställningar rikligt fyllda med såväl frukt och bär som djur, kända sagofigurer och kanske en och annan prinsessa.
Helgens körläger i Hackeforsgården blev därmed synnerligen fruktsam. I dagarna två repade vi flitigt, både inför nämnda barnkonserter och inför kommande produktioner senare i vår. Även ett årsmöte och flerfaldigt fikande (såklart!) hann vi med mellan varven. Lördagskvällen ägnade vi åt pyjamasparty, med god mat, sång och gyckel.
Temat för den prestigefyllda tävlingen om "Den Gyllene Stämgaffeln" var denna gång frukt + musikens skyddshelgon, Sankta Cecilia (som vi just nu besjunger i Benjamin Brittens tondräkt). Varje stämma gick in för utmaningen med hull och hår, och resultatet blev historiskt, eftersom sopranerna kammande hem priset för andra gången i rad, med en alldeles egen version av Bornemarks "Gånglåt för russin" sammanflätad med Simon & Garfunkels "Cecilia". Sällan har så många sopraner setts så skrynkliga samtidigt.Vindruvan Cecilia förfasas över sina frukt-ansvärt skrynkliga kompisar och bestämmer sig för att träna spretövningar (fruktlösa, skulle det visa sig).


Enväldig domare, Anna-Carin Strand, lämnar över Den Gyllene Stämgaffeln till sopranernas Lovisa Russin.

Som lägeravslutning och pricken över i blev vi bjudna på mumsiga semlor av våra vänliga hyresvärdar. Vi tackar och bockar! Frukt är måhända godis, men semlor är ju ändå alltid... ja, semlor.Anders har nästan avslutat sin semla...


... och Morganne jobbar på med sin.

Pst! Sugen på att ta del av vår fruktsallad? Vik den 19 mars på Globenteatern i Linköping. Mer detaljerad info kommer.

  • Inlagt av Lina Liman