Chorus Lins blogg

Vårterminen 2009

Mellan hägg och syren

2009-05-02


Tor och Malin.

Den ljuva vår är inne! Majsol ler, och vi andas ut efter veckans åtaganden – konsert i Vätternkyrkan i Vadstena i onsdags och sjungning i Folkets Park i Linköping på valborgsmässoafton.

Lärorik är förmodligen det ord som ur vår synvinkel bäst beskriver Vadstenakonserten. Den var tänkt och fungerade som ett offentligt genrep inför vår stora jubileumskonsert i Linköping den 30 maj. Vissa stycken glimmade som aldrig förr, andra var mer "intressanta" (för att citera ordförande Brenander). Precis som vi ville ha det. Nu vet vi hur vi ska jobba vidare inför Den Stora Dagen.

Och även om vi rynkade lite självkritiskt på näsan åt vissa partier, blev flera av åhörarna enligt uppgift så gripna att de bestämde sig för att komma och lyssna även på pingstafton. Varmt välkommen du också! Allt bäddar för en riktig formtopp.


Bländande vackra. Beata, Linn, Julia och Ingrid i den sprillans nya scenkostymen. Jesus dräkt är måhända likartad men av ett helt annat datum.

  • Inlagt av Lina Strandberg

Ett uppdrag att axla

2009-04-08
Okej, än märks det kanske inte så mycket utåt, men internt bubblar Chorus Lin av aktivitet. Det nalkande jubileet kräver full fart på alla fronter.

I helgen började damernas nya scenkostym att ta form. Stärkta av tidigare erfarenheter hade vi bestämt oss för att fixa det hela själva, och samlades under några timmar i söndags för att hjälpa varandra. Flitiga fingrar nålade och klippte, sydde och strök, för allt vad tygen höll. Tack och lov hade vi experthjälp på plats – Helene Gustavsson, en vän till kören och till vardags textillärare, som tålmodigt bistod oss mer och mindre erfarna sömmerskor.

Och resultatet? Det håller vi förstås dolt i dunkel fram till jubileet.
Flitiga så det förslår. Julia, Ingrid, Maria och Karin syr för allt vad tygen håller.

  • Inlagt av Lina Strandberg

...och vi är tillbaka i etern, gott folk!

2009-02-06

Det var en välbehövlig julvila, det var det. Men, redan en vecka in i januari smög vi oss - i något decimerade led - tillbaka till replokalen och började värma upp igen inför årets jubileumsstrapatser.

Chorus Lin fyller ju 25 år i år, om nu någon har missat det! Och vi tar i från tårna; med skivsläpp, turné och en jubileumskonsert i maj, med nya scenkläder och en schabrakarns jubelfest efteråt! Sedan under hösten ger vi oss av på en långväga jubileumsresa, och de glimrande adventskonserterna är förstås givna på menyn även under ett jubileumsår. Häng med oss under året - det kommer att bli skoj!

Efter nervpirrande provsjungningar har vi till allas förtjusning lite nya förmågor ibland oss. Vi har nu klämt lite på varandra under två rep och... ja minsann, nog verkar det vara ena riktiga godingar vi lockat med oss.

Nu är det dags för körhelg i Karlsby och det blir riktigt roligt att få götta oss ihop en hel helg. Och den som väntar på något gott, kanske inom kort får sig en liten fotoillustrerad lägerrapport till livs...

  • Inlagt av Elin Westlund