Chorus Lins blogg

Vårterminen 2014

Äntligen!

2014-05-09

I oktober förra året skedde själva skivinspelningen. Sedan dess har vi längtat och trånat. Sedan dess har det också pågått ett intensivt arbete i olika grupper i kören. Otroliga mängder timmar har lagts ner på ljudbilden, omslaget och foldern.Resultatet. Foto: Maja Beckman.


Har man inte upplevt den här processen själv så är det nog svårt att föreställa sig vilket arbete det innebär. Det beror självklart på vilken ambitionsnivå man har, men den kan vi inte klaga på i Chorus Lin. Diskant, bas, störande bakgrundsljud, och hur lång ska egentligen tystnaden vara mellan låtarna? Layout, stavfel och formuleringar, och kontroll av upphovsrättsinnehavare.Så här glada blev vi! Foto: Karin Tuvgren.


Vi i kören tjuvstartade torsdagen den 8:e och fick äntligen lyssna och klämma. Ni andra får hålla er till den 17:e. I pausen på jubileumskonserten sker den officiella releasen. Be there or be square.

  • Inlagt av Maja Beckman

Ingen vanlig onsdag

2014-03-20

Onsdagen den 19 mars var ingen vanlig dag. Då fick vi besök av Jörgen Krantz, skådespelare, dramapedagog, inspiratör och mycket annat.


Vi fick arbeta med vår närvaro, att bejaka oss själva, varandra samt publiken. Det låter inte så dumt, eller hur? Det gäller att komma ihåg det när man funderar över varför ett 40-tal vuxna människor sprang runt och bland annat lekte kramkull, skrikandes av förtjusning.Foto: Maja Beckman.


Om man får skryta lite så säger det ganska mycket om Chorus Lin, att vi ger oss hän så självklart i sådana situationer. Vi är trygga med varandra, och vi blev om möjligt ännu tryggare igår. Man ska inte underskatta effekten det har på vårt musikutövande. Och man ska inte underskatta betydelsen av att ha roligt!

  • Inlagt av Maja Beckman