Chorus Lins blogg

Vårterminen 2010

Sköna maj, välkommen!

2010-05-07

Än en gång övergick april i maj, och än en gång hjälpte Chorus Lin våren på traven med ett valborgsframträdande i Folkets park. Regnet hängde i luften, men vad gör väl det när det är ett vårregn!


Laddade altar.

Våren var såklart även temat för programmet. Efter det att vintern rasat ut var vi glada såsom fågeln under rönn och syrén. Därmed var våren kommen! Det enda som fattades var en leende majsol. Trots detta spreds glädjen kring kyligt bröst strax innan känslans gudaflamma väcktes. Ett stycke nationalromantik senare var maj månad vederbörligen välkomnad! Allt detta med Anna-Carin Strand som sånganförare.


Anna-Carin Strand från körens sida sett.

Publiken slöt upp i gröngräset och bjöds utöver vårsånger på tal och eldshow.


Delar av vår kära publik.

Och nu när våren är en bit på väg har Chorus Lin siktet inställt på den närmaste månadens späckade schema med tre brödsjungningar och en försommarkonsert. Tur att kvällarna blir längre!

  • Inlagt av Tua Holm

Fyra lyckliga vinnare i vårkonsertlotteriet

2010-04-25

Loviisa Lundberg, Lars Hesselstrand, Marianne Stomfelt och Ulrika Karlsson heter fyra av våra vårkonsertbesökare den 28 mars. Dessa fyra hörde till dem som efter konserten anmälde sin e-postadress till körens info-mejllista, choruslin-info@lists.liu.se. Därigenom deltog de i utlottningen av fyra cd-skivor med Chorus Lin – och vann!

Grattis och mycket nöje önskar Chorus Lin!

  • Inlagt av Tua Holm

Springtime means Swing time

2010-03-29

Den 28 mars 2010 minns vi som dagen då vi fick ståpäls av så skilda saker som en jazzstandard från 1933, tre Anders Widmarkska pärlor, ett par irländska folkvisor, en galen finsk polka, en smörig jazzballad och en 60-talsklassiker av Burt Bacharach.

Jag syftar förstås på Chorus Lins vårkonsert, som gick av stapeln på Linköpings Konsert & Kongress. Med förstklassig förstärkning av Martin Perk på piano, Christer Thurén på bas och Göran Carlsson på trummor – och med hjälp av omställningen till sommartid – levde vi sannerligen upp till konserttiteln Springtime means Swing time! För dirigerandet stod vår eminenta Anna-Carin Strand, och konferencieren tillika ex-Chorus Linaren Karin Almlöv ramade in hela härligheten med roliga och personliga mellansnack.

Verdefoajéns tjusiga väggmålning utgjorde fonden för såväl a cappella-stycken som låtar där musikerna kompade. I halvtid fick kören vila benen medan bandet framförde Martin Perks komposition The Fanatic Shark. Att pianisten lättar från pallen mitt i pianosolot är ett säkert tecken på att det svänger!


Göran Carlsson, Martin Perk och Christer Thurén.

Martin Perk förtjänar även ett särskilt omnämnande för sina snygga, snygga soloinsatser i Widmark-låten Sylvesters resa och folkviseklassikern Allt under himmelens fäste.

Ståpäls var ordet!

  • Inlagt av Tua Holm

Snön hindrar oss inte

2010-02-04

Inte ens det så kallade snökaoset hindrar oss. Är det onsdag så är det. Och onsdag är lika med repetition.

I går kväll , den 3 februari, gav vi oss i kast med stamrepertoaren och prövade oss också fram i flera nya stycken. Dessutom hann vi med några trixiga samsjungningsövningar som förlöste en hel del fniss i leden.

Våra nyaste medlemmar blir allt varmare i kläderna och gör gott för hela Chorus Lin. Vi är förstås väldigt glada att ha dem med! På bilden till vänster ses sopranerna Hanna och Ylva med ett helt lass nya noter att bita i. Här nedanför svänger Jonas, Martin, Kristian, Tor, Björn och Christoffer loss i "I get around".

  • Inlagt av Lina Strandberg

Nytt decennium, nya äventyr!

2010-01-29

Med ett fantastiskt jubileumsår i ryggen ger vi oss nu iväg på nya musikaliska äventyr.

Vi har just välsignats med ett tiotal nya sångare som vi såklart hälsar varmt välkomna in i körleden. Tappert tog de sig igenom förra helgens svettiga provsjungningar, inför ett musikråd som enligt uppgift ska ha lyssnat och bedömt med "totalt pokerface".

Och om en vecka drar vi till skogarna utanför Motala igen. Dags för körläger!

  • Inlagt av Lina Strandberg