Chorus Lins blogg

Höstterminen 2015

Fika för finstämda

2015-10-02

Vad är hemligheten bakom Chorus Lins välljudande sång? Alltså bortsett från alla glada och duktiga chorister, vår engagerade dirigent och vår fina och ändamålsenliga replokal?

Utan tvekan är fikat en del av svaret! Kvart över åtta på onsdagar är det halvtidspaus i repetitionerna, och snabbt bildas det en livligt surrande kö ut till ett uppdukat fikabord där veckans fikapar har förberett något gott åt kören.

Vi slår oss ner i soffor och vid köksborden och det livliga surrandet fortsätter oavbrutet. När klockan så småningom ringer in för andra delen av repetitionen har vi fyllt på med bränsle både för kropp och knopp. Det är lätt att tycka om onsdagskvällar!

  • Inlagt av Robert Johansson

Ingen vanlig helg

2015-09-13

Så här en bit in på säsongen när kvällarna börjar lite tidigare, men dagarna fortfarande kan bjuda på en skön stund i solen så infinner sig Chorus Lins traditionella körhelg. i år var vi i Skeda församlingsgård omgivna av både grönska och färdigskördade åkrar.

Efter förra veckans provsjungningar hade vi glädjen att välkomna in nya chorister i gemenskapen. Under två intensiva heldagar fortsatte vi att fördjupa oss i Dvoraks Stabat Mater. Detta både mäktiga och finstämta verk som vi under den sena hösten kommer att framföra tillsammans med Linköpings Symfoniorkester och Vadstena Folkhögskolas Musiklinje. Håll utkik!

Denna helg hade vi även besök av sångpedagog Jennifer Larsson som i mindre grupper hjälpte oss att hitta det rätta stödet för att ta oss an några av de mer krävande partierna i Stabat Mater,

Utöver Dvorak övade vi på rent vokala stycken av bland annat Real Group samt, tro det eller ej, började nosa på adventsrepertoaren!

Chorus Lin vore inte Chorus Lin utan fika, spexigheter och tid för umgänge mellan varven, vilket vi såg till att ha även denna körhelg. Nu känns det att körhösten är igång på riktigt!

  • Inlagt av Robert Johansson

Provsjungningar nästa!

2015-09-03

Lördagen 5:e September är det dags för provsjungningar till Chorus Lin! Vi vill välkomna in nya sångare in i gemenskapen. Det är en spännande säsong som ligger framför oss med Antonin Dvoraks Stabat Mater på programmet, mer om detta senare. Vi söker särskilt efter tenorer och basar. Så kom och provsjung! Anmäl ditt intresse i detta formulär:

Anmälan

Hoppas vi ses!

  • Inlagt av Robert Johansson