Chorus Lins blogg

Höstterminen 2013

Hejdå 2013, hej 2014

2013-12-12

Som vanligt har Chorus Lin haft ett intensivt år. Våren bjöd bland annat på resa till Spanien och hösten har präglats av CD-inspelning. Under två helger i oktober gav vi oss ut till Lunnevads folkhögskola och gick in i inspelningsbubblan tillsammans med den underbara Håkan Sjögren som ljudtekniker.

Utmaningen att spela in popmusik, som ju är något helt annat än traditionell körmusik, gjorde att vi var osäkra på hur det skulle gå och hur lång tid det skulle ta. Det är det inte helt lätt med tajmingen i sådan här musik, inte minst eftersom vi stod blandat på alla låtar! Men allt gick riktigt bra. Schemat rullade på väldigt smidigt, så vi kunde till och med unna oss en utekväll efter andra lördagen när vi var klara!Anna-Carin fick lov att begränsa sitt dirigeringsutrymme då golvet knarrade på vissa ställen. Foto: Lina Liman.


Vi har nyligen genomfört våra fyra traditionella Adventskonserter. I juletid är det tillåtet att vara lite sentimental, och mejlledes och IRL har under den senaste veckan både korister och utomstående gång på gång påpekat att vi i Chorus Lin har något alldeles speciellt. “Jag har gått omkring fånleende hela helgen…” är bara en av många kommentarer.

Nu blickar vi framåt, och det är inte illa det vi har i sikte! 2014 är jubileumsår för Chorus Lin, vi fyller nämligen 30 år! 17 maj ska ni boka in om ni inte redan har gjort det, för då bjuder vi på storslagen konsert och fest.

Nu önskar vi god jul och gott nytt år till er alla och vi ses snart igen!

  • Inlagt av Maja Beckman

Genrep inför stor publik

2013-10-10

"Hur många tror vi kommer på konserten?" undrade vi inför "The Pop Must Go On" den 2 oktober. När man inte säljer biljetter är det alltid svårt att avgöra. "Vi kanske ska se till att det finns några extra stolar utifall att!"Foto: Lennart Strandberg


Syftet med denna konsert var först och främst att få ett genrep inför vår kommande skivinspelning. Vi ville se hur mycket av musiken som verkligen satt i skarpt läge. Det blev ett väldigt publikt genrep! Café Ellen i Key-huset var smockfullt. Lokalen är nog inte riktigt anpassad efter den här mängden människor, vilket vi erfor i form av rinnande svett och rosiga kinder.

Vi fick vad vi var ute efter och lite till. Vissa delar satt finfint, andra delar kändes något svajiga. Vi fick svar på vad vi skulle hem och öva på inför inspelningen. Men vi fick även njuta av en härlig konsertupplevelse med en publik som ett par gånger under kvällen satt så andaktsfull och lyssnade så att lyset slocknade och det blev becksvart.

  • Inlagt av Maja Beckman

Skolstart...

2013-08-20

…och körstart! Nu har vi vilat våra sångröster i sommarsolen och är redo för en ny termin. Vår vana trogen kickstartar vi med körläger i Karlsby utanför Linköping. Där repar vi in oss på ny och gammal repertoar, äter, umgås och har roligt under två intensiva dygn.

I höst kommer vi att spela in en CD med poplåtar i nya arrangemang. Onsdag den 2:a oktober kommer vi att framföra poplåtarna för första gången inför publik. Boka in den kvällen redan nu! Det kommer bli en svängig kväll och konserten är gratis för alla. Mer info kommer inom kort.

Nu taggar vi för ett nytt skolår med Chorus Lin!

  • Inlagt av Lovisa Forsblad