Chorus Lins blogg

Vårterminen 2013

Hola España!

2013-04-16


Mosaik à la Gaudi

Chorus Lin är nyss hemkomna från Spanien.

Kören åkte först till Barcelona där vi ägnade oss åt allmänt turistande i den vackra staden. Körmedlemmarna shoppade, besökte Parc Güell, gick på Picassomuseet och åt tapas för hjärtans lust.

Sedan åkte vi vidare till berget Montserrat där man har en vidunderlig utsikt över Barcelona. De allra hurtigaste sångarna tog sig upp bland molnen på toppen av berget medan andra besökte klostret och gick på konstmuseum på lägre breddgrader.

Resan gick vidare mot staden Zaragoza där vi blev mottagna av den spanska kören Enarmonía. Efter lite repande i stadens universitets lokaler hade vi konsert tillsammans med Enarmonía samt Madrid-kören Lux Aeterna. Vi sjöng allt från svenska vårsånger till latinska mässor och pop. Den spanska publiken snålade inte på applåderna och efter konserten fick Chorus Lin många fina lovord såsom: änglaröster och unik klang!Vistelsen i Spanien avslutades med en stor middag tillsammans med de andra körerna fylld av sång och dans! Chorus Lin kuskade sedan hemåt, trötta men nöjda, och laddar nu för resten av våren som kommer att bjuda på Valborgssjungning, nationaldagsfirande och en poppig försommarkonsert.

  • Inlagt av Lovisa Forsblad

En månad kvar. ..

2013-03-06

...till avresa! Yes, snart åker Chorus Lin till Spanien, vecka 14 bär det av. Idag har vi övat spanienrepertoar för hela slanden. "Dofta dofta" klingar väldigt vackert och det ska bli spännande att se hur det bli tillsammans med kören ftån Zaragosa. Det är svårt nog att få lika uttal på skär och sken med våra olika dialekter :) Kommer att bli en rolig utmaning att få ihop detta på plats sen! Nu tar vi och börjar räkna ner till 3april.... /JuliaN

  • Inlagt av Julia Nilsson